Bij het knippen wordt de vacht met de schaar ingekort en in model gebracht. Dit wordt gedaan met een rechte schaar of met een effileerschaar. Het knippen van de vacht wordt gedaan bij honden met een knipvacht. Deze typen vachten verharen niet of bijna niet, maar groeien wel door, waardoor er klitten kunnen ontstaan. De meesten honden met een knipvacht worden om de 6 tot 10 weken aangeboden in de salon, zo blijven de klitten beperkt en de hond mooi in model.

Ontwollen doen we ook met de bad en blaasmethode. Door middel van wastechnieken, de waterblazer en speciale ontwolkammen ontwollen we de vacht van de hond. Dit gebeurd bij honden met een dubbele vacht. Deze honden hebben zoveel onderwol dat we ze tijdens de ruiperiode een handje kunnen helpen om goed en snel door deze periode heen te komen. Er zijn twee rui-periodes, in het voorjaar en in het najaar.

Bij het scheren maak ik gebruik van een tondeuse met verschillende lengtes. Dat kan van heel kort zijn tot een mooie gedekte lengte, het hoeft dus niet te betekenen dat uw hond meteen kaal wordt.

Ruwharige honden plukken wij met de hand. De hond heeft een dubbele vacht die bestaat uit 2 lagen. Onderwol en dekharen. De loszittende dekharen worden er met de hand uit geplukt. Dit gebeurt in de ruiperiode. Tussen 2-4 keer per jaar.

De hond word gewassen en geföhnd. Ook voor kortharige honden is dit een goeie behandeling om de rui door te komen. De hond word geföhnd door middel van een waterblazer (föhn) hierdoor word veel oude wol uit de vacht geblazen zonder de huid te beschadigen.

Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

U kunt bij mij komen voor een puppy wen beurt. Vanaf 12 tot 16 weken mag uw puppy komen voor zijn/haar eerst puppy trim. Vanaf 16 weken krijgt u pup een eerste volledige trimbeurt.

De behandeling bestaat uit:

  • Kammen (evt. wassen)
  • Voetjes knippen
  • Oogjes vrij maken

Afspraak maken of meer weten?